Малишани добили еколошке дидактичке играчке

М. В.
Малишани добили еколошке дидактичке играчке

БАЊАЛУКА - Малишани Центра за предшколско образовање и васпитање добили су нови еколошки дидактички материјал, а ријеч је о донацији Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Бањалука, саопштено је из Градске управе.

Дидактички материјал израђивала су лица са интелектуалним потешкоћама и корисници Центра за дневно збрињавање одраслих лица “Оникс” у склопу пројекта “Едукацијом до изградње инклузивног друштва”.

Заједно са представницима Удружења ову значајну донацију уручио је градоначелник Драшко Станивуковић.

- У сарадњи са Удружењем за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Бањалука уручили смо донацију еколошког дидактичког материјала Центру за предшколско васпитање и образовање. У изради овог материјала учествовала су лица са интелектуалним тешкоћама, корисници Центра за дневно збрињавање одраслих особа “Оникс” -  поручио је градоначелник.

Додао је да је овај пројекат, осим што подстиче социјалну инклузију, обрадовао малишане у пет вртића квалитетним дидактичким играчкама које су корисне за њихов интелектуални развој.

Из Градске управе су додали да подржавају рад и пројекте активности Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Бањалука.

- Прошле године Градска управа подржала је и санацију просторија Центра за дневно збрињавање одраслих лица “Оникс” - казали су из града.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана