Мали виртуози добили из Бањалуке умијећем и трудом освајају награде и аплаузе

Јелена Танацковић
Мали виртуози добили из Бањалуке умијећем и трудом освајају награде и аплаузе

БАЊАЛУКА - Музичко-едукативни центар из Бањалуке на Интернационалном фестивалу “Примавера” у Бијељини освојио је десет првих и три друге награде у одсјеку клавир и виолина. На овом фестивалу укупно је учествовало више од 500 такмичара из земаља региона.

Директорица Музичко-едукативног центра Јована Савић Пајић рекла је за “Глас Српске” да је овај значајан успјех резултат темељне припреме и велике посвећености ученика и наставника.

- Наша посебност и јесте у томе што дјеца током године редовно раде предвиђен програм и напредују, а поред тога успијевају да стигну да се припреме за овако велике фестивале и такмичења - казала је Савић Пајић, која је и наставница у овом центру.

Овај центар се представио у најбољем свјетлу на Интернационалном фестивалу “Примавера” освојивши десет првих награда и три друге у одсјеку клавир и виолина.

- Поносни смо што су наши ђаци уживали у љепоти коју им музика доноси, а рад и труд је заслужено награђен. За нас је ово велика радост јер су остварени веома значајни резултати у немалој конкуренцији од 500 учесника - рекла је Савић Пајић.

Како је нагласила Музичко-едукативни центар основали су награђивани музички педагози млађе генерације у БиХ.

- Циљ јесте едукација и унапређење раног музичког образовања и вјештина код дјеце школског и предшколског узраста. Наставни кадар је признат и препознатљив, како у БиХ, тако и у региону по изузетној посвећености сваком дјетету и модерним методама рада. Приоритет је прилагођавање наставног програма могућностима и интересовању сваког дјетета понаособ - додала је Савић Пајић.

Ученица Миа Зељковић знање и умијеће показала је у одсјеку клавир, освојивши прву награду.

- Веома сам поносна на освојену прву награду. Наставићу да радим и припремам се за наредна такмичења - казала је Миа.

Анђела Шиник је показала завидно знање на виолини у класи Јоване Дамјановић Бубњевић.

- Освојила сам другу награду, а у овој области била сам једина учесница из нашег центра. Музику много волим и наставићу да се бавим њом у будућности - рекла је Анђела.

Србија

Јована Савић Пајић рекла је да мај доноси још фестивала у Србији, али и међународно пијанистичко бијенале у Бањалуци.

- Имамо у плану да максимално искористимо прилику као и сваке године да прикажемо наш рад и труд и напредак наших малишана. Такође, врло нам је битно да такмичења на које идемо су високо посјећена и призната, гдје реномирани жири даје свој суд - рекла је Савић Пајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана