Мали еколози помагали у садњи дрвореда

М. В.
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Чланови еколошке секције Основне школе “Бранко Ћопић” учествовали су јуче у садњи дрвећа на Булевару Живојина Мишића, а Бањалука је тако добила дрворед црвеног јавора.

Наставница Милица Савић Кнежевић, која води ову секцију, казала је да обиљежавају важне датуме те учествују у свим еколошким активностима. Истакла је да су се радо одазвали јучерашњој акцији садње дрвореда.

- Наша школа има статус еко-школе, јер смо били дио пројекта “Мисли о природи” који је финансирала влада Шведске. Пројекат је трајао око двије године - истакла је Савић Кнежевић за “Глас Српске”. Додала је да ће наставити да се баве активностима који имају за циљ бригу о животној средини.

- Редовно организујемо акције сакупљања старог папира па га шаљемо на рециклажу. Тако штитимо дрвеће, јер свака рециклажа чува дрвеће - нагласила је она. Ученица седмог три из ове школа Ања Петровић рекла је за “Глас Српске” да су она и њени другари свјесни важности очувања животне средине. 

- Дошли смо да представимо нашу школу и еколошку секцију, али и да учествујемо у садњи дрвореда. То је важно како бисмо сачували зеленило у граду. Ово је добра полазна основа да и у будућности екологија и заштита животне средине буду приоритет - рекла је Петровићева.

Саднице црвеног јавора донација су друштвено одговорне компаније “Екопак”. Директорица ове компаније Амела Хрбат истакла је да су на овај начин жељели да обиљеже десетогодишњицу рада те су тим поводом донирали саднице Бањалуци.

- Радимо, рециклирамо, мислимо о животној средини и тако ћемо и наставити - казала је Хрбатова.

Градоначелник Драшко Станивуковић, који је присуствовао садњи, казао је да град жели да алеје добију нова стабла како би град био још љепши.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана