Мале олимпијске игре: ОШ “Бранко Радичевић” побједник ватерполо такмичења

Ј. Т.
Мале олимпијске игре: ОШ “Бранко Радичевић” побједник ватерполо такмичења

БАЊАЛУКА - ОШ “Бранко Радичевић” побједник је Школског ватерполо такмичења, које је организовано на Градском олимпијском базену у оквиру Малих олимпијских игара.

Друго мјесто на овом такмичењу освојила је ОШ “Алекса Шантић”, док се на трећем мјесту нашла ОШ “Бранко Ћопић”.

Ласкаву титулу најбољег голмана понио је Лука Јагодић, ученик ОШ “Алекса Шантић”, док је за најбољег играча проглашен Давид Јовановић из ОШ “Јован Цвијић”.

За такмичење у пливању, које је одржано у недјељу, пријавило се више од 400 ученица и ученика подијељених у четири узрасне категорије, што представља највећи број такмичара икада на неком такмичењу општинског, односно градског нивоа у појединачном спорту, док је за ватерполо такмичење било пријављено шест екипа основних школа.

Град је у оквиру Малих олимпијских игара Републике Српске и лига такмичења на општинском/градском нивоу организовао “Експериментално школско такмичење у пливању и ватерполу основних школа града за школску 2021/2022. годину”.

- Важно је напоменути да је град заједно са ЈП “Аквана” и координаторима Малих олимпијских игара Републике Српске, као и координаторима спортова организовао обуку пријављених ученика за оба спорта, која је трајала од априла до јуна ове године, као и да је промотор овог такмичења био прослављени ватерполиста и тренер Дејан Савић - казали су из града.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана