Луталице дочекују зиму у склоништима

Н. Б.
Луталице дочекују зиму у склоништима

Бањалука - Пси луталице, мачке и друге напуштене животиње имаће прилику да презиме у монтажним кућицама које удружење грађана "Кербер" планира да постави на више локација у децембру.

Предсједник удружења Горан Милојевић каже да већ трећу годину збрињавају напуштене животиње у зимском периоду.

- У питању су једнократне картонске кућице обавијене фолијом које сами правимо. Поставићемо их на више мјеста, а највише у приградским насељима. Тачне локације не желимо да објављујемо, јер су их вандали у претходне двије године уништавали дан послије постављања - рекао је Милојевић.

Додаје да у граду има доста напуштених паса и то већином због неодговорних власника.

- Најчешће их избацују у Трапистима, Мотикама и Српским топлицама те на путу за Мањачу и ту се формирају групе напуштених паса. У највећем броју случајева пси које видимо у ужем центру града нису луталице, они имају власнике који их пуштају да се крећу без надзора. Многи се не врате јер их згазе аутомобили - истиче Милојевић.

Објаснио је да ће волонтери "Кербера" током цијеле зиме одржавати постављена уточишта.

- Доносићемо сламу и мијењаћемо кућице уколико буду уништене. Позивамо све грађане да донирају сламу или храну за псе јер за сада све радимо сами и немамо никакву финансијску подршку од града - додао је Милојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана