Лоша комуникација камен брачног спотицања

Ј. П.
Лоша комуникација камен брачног спотицања

Бањалука - Помоћ у породичном савјетовалишту затражи годишње у просјеку око 120 парова, а најчешћи проблем због којих се јављају за помоћ је лоша комуникација између партнера, потврдили су у Центру за социјални рад.

- Прошле године нам се за помоћ обратило 127 парова за савјетовалишни и савјетодавно-терапеутски рад са појединцима и породицама. Мало је већи број него ранијих година када смо имали од 102 до 123 захтјева. Поред лоше комуникације, кризе у браку се јављају и због утицаја породице неког од партнера. Тачније мијешања пуница, свекрва, сестара и браће у брачне односе чести су разлози због којих нам се супружници јављају - казали су у Центру.

Истакли су да такође велики број брачних партнера је на савјетовању због различитих очекивања од брака и родитељства. 

- Процес савјетовања траје обично четири до пет сусрета са онима којима је помоћ потребна. Он је бесплатан и доступан свим грађанима - напомињу у центру.

Још су додали да се најтежи дио посла у савјетовалиштву јавља у моменту када терапеути уоче недостатак мотивације за рад на побољшању односа.

- Постоје партнери који не желе да раде на односима из јасних разлога, као што су на примјер прељуба, емотивна удаљеност, незаинтересованост за даљи наставак заједничког живота и слично - додали су у овом центру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана