Лопте добиле све основне школе

Г.С.
Лопте добиле све основне школе

БАЊАЛУКА - Градоначелник Игор Радојичић уручио је јуче за 26 бањалучких основних школа 468 лопти за кошарку, фудбал, рукомет и одбојку, у вриједности од око 20.000 КМ, које ће бити коришћене на бесплатним спортским секцијама.

Радојичић је казао да је ријеч о једној од акција којима град подржава развој спорта, нарочито школског и спорта за најмлађе. 

- Ово је први пут послије дуго времена да се град одлучио и на додјелу спортских реквизита, лопти за све основне школе - рекао је Радојичић.

Он је подсјетио да Градска управа већ другу школску годину финансира рад спортских секција у свим основним школама, за које ђаци не плаћају чланарину. 

- Циљ тих секција је да привуку дјецу спорту, да они науче основне спортске радње и касније се опредијеле за неке од такмичарских спортова - казао је Радојичић. 

Професор физичког васпитања и спорта Предраг Зекановић, који у ОШ "Бранко Ћопић" ради са дјецом у оквиру градског пројекта "Развој спорта кроз школске спортске секције", рекао је да сваки реквизит значи много јер се тако обогаћују садржаји који утичу на физичку активност дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана