Лолић: Најављене измјене саобраћаја неће смањити гужве у Бањалуци

Срна
Foto: Скриншот

БАНЈАЛУКА - Предсједник бањалучког одбора ДНС-а Дејан Лолић сматра да се најављеном измјеном саобраћаја у Бањалуци неће смањити гужва у граду и апеловао да Градска управа уради нешто конкретно за локације које су заиста спорне.

У центру Бањалуке од сутра ће бити у функцији нови режима једносмјерног саобраћаја, а Лолић је рекао да га интересује шта тачно добијају такозваном “саобраћајном револуцијом”, осим скретања пажње са “неиспуњених градоначелникових обећања и нерада у Градској скупштини”.

“Ово је, врло вјероватно, покушај да се скрене пажња са чињенице да је град изгубио велики број паркинг мјеста у центру. Сада наши суграђани, све и да желе да плате паркинг који је поскупио без реалне потребе, немају пуно опција гђе да паркирају аутомобиле”, каже Лолић.

Он је оцијенио да остатак саобраћајне инфраструктуре у Бањалуци није спреман за ове промјене, саопштено је из ДНС-а.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је јуче да ће нови режим саобраћаја донијети бројне бенефите и да ће Улица краља Петра Првог Карађорђевића, као жила куцавица града, увођењем једносмјерног саобраћаја добити пуни капацитет и бити максимално искориштена што ће растеретити друге улице и допринијети бољем протоку саобраћаја.

“Овим концептом саобраћајне револуције, најдуже једносмјерне улице са бициклистичким стазама, те одвојеном траком за јавни превоз сви су на добитку, јер и таксисти, возачи и бициклисти и пјешаци добијају више”, истакао је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана