Љекари за празнике имају пуне руке посла

Н. Т.
Љекари за празнике имају пуне руке посла

БАЊАЛУКА - Док су други одмарали и славили радници бањалучке Службе хитне помоћи имали су пуне руке посла и неуморно су пружали помоћ свима којима је то било потребно.

Према подацима ове установе само у ноћи између 24. и 25. априла било је 96 пацијената.

- Од тог броја је било  11 дјеце и 85 одраслих пацијента а обављено је и 10 кућних посјета. Дан раније, служба хитне медицинске помоћи прегледала  је 90 одраслих пацијената и 20-оро дјеце, а обављено је 20 кућних посјета - наводи се у сервисним инцофмацијама Цивилне заштите.

Према нашим сазнањима у Слубжби хитне помоћи, данас на васкршњи понедјељак је тренд раста прегледа пацијената је настављен па је до 11 часова прегледно више од 30 Бањалучана. Највише је било кардиоваскуларних проблема.

Бањалучанин који је данас на нерадни дан морао да потражи помоћ љекара каже да је запањен колико ти људи имају посла и колико се несебично труде да помогну свима.

- Имао сам неких проблема  и морао сам да се јавим љекару. Особље у Служби хитне помоћи ме изузетно љубазно примило и пружило помоћ. С обзиром на то колико је билопациената само док сам ја био, љекари се иузетно добро носе и свима излазе у сусрет - казао је овај бањлучанин не желећи да му помоњемо име.

Истакао је да је само за пола сата док је он чеко видио да су стигли два пацијента којима је требало хитна помоћ и који су довезени колима.

- Чим су довезени љејкари су им одмахизашли у сусрет и одвезли у амбуланту. Могу само да похвалим све љекаре и медицинско особље који су данас радили, а и ових дана  у хитној-рекао је овај Бањалучанин.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана