Љекари из Словеније едукују специјализанте са УКЦ-а

СРНА
Љекари из Словеније едукују специјализанте са УКЦ-а

БАЊАЛУКА - У Универзитетском клиничкм центру /УКЦ/ Републике Српске овог викенда настављена је едукација младих љекара из примјене ултразвука у хитној и интензивној медицини.

Из УКЦ-а је саопштено да се едукација одвија у сарадњи са љекарима из Марибора, што је наставак сарадње УКЦ-а са здравственим установама у региону.

"Љекари специјализанти интерне медицине, кардиологије, пулмологије, инфектологије и анестезије усвајају основе за примјену фокусираног ултразвучног прегледа интегрисаног у клиничку слику пацијента, а са циљем што брже дијагностике и хитног третмана животно угроженог пацијента", наводи се у саопштењу.

Истовремено, специјализанти анестезије вјежбају примјену ултразвука у регионалној анестезији.

"На овај начин УКЦ Републике Српске на челу са Владом Ђајићем наставља са улагањем у едукацију и медицинског кадра, и са унпаређивањем њихових знања и вјештина како би се пацијентима омогућио највиши ниво здравствене његе", наводе из УКЦ-а.

Ђајић је рекао да је поносан на 35 младих љекара који се данас у сарадњи са колегама из Словеније едукују из примјене ултразвука у хитној и интензивној медицини и из примјене ултразвука у регионалној анестезији.

"То само говори о њиховом труду, пожртвованости и жељи за унапређењем њиховог знања. Они су наша будућност. Желим им да што успјешније спашавају животе наших грађана", рекао је Ђајић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана