Ликовни радови основаца на такмичењу у Украјини

М. С.
Ликовни радови основаца на такмичењу у Украјини

БАЊАЛУКА - Ученици градских основних школа учествоваће на међународном ликовном такмичењу који ће се одржати у украјинском граду Лавову, саопштено је из Градске управе. Тема такмичења је “Мој идеални град”, а циљ је да се кроз призму дјечије маште прикажу различити градови свијета, како би се боље разумјели њихова култура и јединственост.

- С циљем да се сарадња града партнера из Украјине са Бањалуком настави, чак и у времену оптерећеном здравственим изазовима на глобалном нивоу, Лавов организује међународно такмичење у цртању за дјецу у којем учествују ученици из тог града и његових градова партнера. Нашим малим суграђанима и њиховим наставницима захваљујемо на труду и креативности које су уложили како би на најбољи могући начин представили наш град у иностранству - истичу у градском Одсјеку за регионалну и међународну сарадњу.

У Украјину путују три рада, и то Лане Соломун из Основне школе “Јован Дучић”, Теодоре Тркуље из Основне школе “Станко Ракита” и Милице Тркуље из Основне школе “Ђура Јакшић”.

Изложба свих пристиглих радова биће постављена у згради градске управе Лавова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана