Лијепо вријеме омогућило наставак радова у Чесми

В. П.
Лијепо вријеме омогућило наставак радова у Чесми

Бањалука - Повољне временске прилике и водостај ријеке Врбања, који је на уобичајеној коти, омогућили су да буду настављени радови на изградњи новог моста код "Инцела".

- Дошло је до пораста дневних температура и радови се постепено интензивирају. Завршена је израда греда на обалним ослонцима изнад шипова, а ове седмице планира се наставак израде ријечних стубова - потврдили су у Одјељењу за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја.

У овом одјељењу су напоменули да је камен темељац за изградњу овог моста постављен 5. новембра прошле године.

- Нови мост гради се петнаестак метара низводно од постојећег моста, који је претрпио знатну штету у поплавама из 2014. године. Мост ће бити укупног саобраћајног профила десет метара и састојаће се од коловоза ширине 6,6 метара и обостраних тротоара ширине два метра, дужине 75 метара - рекли су и додали да је уговорена вриједност радова 1,7 милиона КМ.

Уговоре о изградњи овог моста и приступне саобраћајнице у улици Вељка Млађеновића потписали су 22. септембра градоначелник Слободан Гаврановић, директор Јединице за координацију пољопривредних пројеката у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Раденко Јефтић и представници извођача радова, предузећа "Приједорпутеви" и "Козарапутеви".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана