Легализација објеката по скраћеној процедури

Ј. Т.
Легализација објеката по скраћеној процедури

БАЊАЛУКА - Градоначелник Драшко Станивуковић позвао је грађане да од данас могу започети бесплатну легализацију својих објеката по поједностављеној процедури.

- Како би процес бесплатне легализације почео одмах током септембра по усвајању измјене Закона о легализацији, град Бањалука почиње да позива све оне који су предали захтјеве за легализацију да их активирају, односно по потреби допуне, а оне који још нису предали захтјеве да их охрабримо да то учине - рекао је Станивуковић.

Додао је да се захтјев може предати сваким радним даном од десет до 18 часова у просторијама МЗ Росуље у парку “Младен Стојановић”, гдје грађани могу добити и све потребне информације.

- Овдје можете добити и формулар, а попуњавањем ваш захтјев постаје активан и рјешава се приоритетно. Чим добијемо доказ, авио-снимак да је кућа грађена прије 2014. године, ваш објекат се сматра легалним и легализација је бесплатна - казао је Станивуковић.

Он истиче да је важност једноставне и бесплатне легализације за велики број породица у Бањалуци животни проблем, а којих према процјенама има око 17.000 - 18.000.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана