Кућа здравља отворила врата, Дујићи подршку добили и од Додика

Срна
Кућа здравља отворила врата, Дујићи подршку добили и од Додика

БАЊАЛУКА- Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик присуствовао је данас отварању продајног мјеста Куће здравља у Бањалуци, на позив бањалучког брачног пара Дујић - Зорице и Немање који се низ година баве узгојем и продајом воћа и поврћа.

Додик је рекао новинарима да је позив Дујића са задовољством прихватио и да је дошао да их подржи јер се они, иако лица са инвалидитетом, нису предали и препустили бризи социјалних установа већ се боре да обезбиједе своју егзистенцију.

- Они желе да својим радом и контактима са произвођачима учине добру ствар и то је оно што подржавам - рекао је Додик.

Он је подсјетио да је Зорица лице са инвалидитетом и креће се уз помоћ инвалидских колица, а Немања је ратни војни инвалид усљед шест рањавања у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

- Њихов живот говори да се нису предали. То говори многима који су у депресији и стално се жале иако им ништа не фали да се тргну и почну нешто да раде, а не да само друге криве за своју ситуацију - рекао је Додик, који је присуствовао отварању овог продајног мјеста преко пута Парка "Младен Стојановић".

Он је истакао да је продајни центар у функцији понуде робе домаћих произвођача и да у том погледу Министарство пољопривреде ради добар посао.

- Честитам на оваквим идејама и ово ће заживјети. Препоручујем јавним установама да одређену робу набављају преко оваквих продавница, јер је то битно за подршку и њихову одрживост - нагласио је Додик.

Немања Дујић, који је власник Куће здраве хране, захвалио је Додику за присуство и појаснио да је ријеч о првом продајном центру регионалног пољопривредног кластера "Крајина".

Он је навео да је своје производе у објекту за сада понудило десетак произвођача.

- Продајни центар је у функцији домаћих произвођача и у сарадњи са ресорним министарством они нас могу контактирати и овдје понудити своје производе. На овај начин добијају бесплатни изложбени простор, а сви заједно допринијећемо да се здрава храна код нас популаризује - рекао је Дујић.

Из кластера "Крајина" су рекли да су се са Дујићем договорили да у овај објекат могу упућивати овдашње произвођаче, те да раде на успостављању сарадње са осталим маркетима који на подручју Бањалуке продају домаће производе.

- Ми смо спона пољопривредних произвођача и мјеста на којима могу продавати своју робу - кажу у овом кластеру.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана