Кућа Милановића вечерас отвара своја врата у новом руху

ГС
Foto: А. Чавић

Први културни центар након Банског двора – Кућа Милановића вечерас свечано отвара своја врата, саопштено је из Градске управе.

Наиме, у оквиру пригодног програма наступиће „Либертанго“, Наталија Тодоровић, Радован Ивановић Дуо, док ће специјални гост бити глумица Мина Лазаревић.

Како је нагласио градоначелник, Драшко Станивуковић ово ће бити први Културни центар, који заиста прелијепо изгледа.

-Вечерас отварамо врата првог Културног центра након више од једног вијека у нашем граду – Кућу Милановића која предивно изгледа. У саставу овог објекта налази се централна, концертна сала гдје ће бити одржаване многе манифестације и догађаји. За ову просторију је посебно и то што има предиван балкон, који гледа на наш Парк „Књиге“. На једном спрату овог објекта имамо двије просторије изложбеног карактера – једна је за повремене изложбене поставке, док ће у другој бити постављена стална изложба наших знаменитих суграђана – казао је градоначелник.

Додао је и то како на још једном спрату налазити и креативни центар за младе људе.

-Ту ће бити смјештене радионице графички дизајн, ликовну умјетност, драмску секцију и све оно што људски ум може да осмисли. Ту је и „Црвени салон“ који даље води до „Клуба књиге“ који ће бити на располагању свим љубитељима писане ријечи. Бањалука ће овдје добити и нову џез сцену и простор за прелијепе музичке вечери. Кућа је прилагођена и за особе са инвалидитетом. Двије године смо радили на овоме, оставили завјештање и овај Културни центар остављамо будућим генерацијама – нагласио је градоначелник.

Овај објекат, након потпуне реконструкције постаје ново мјесто културе у самом центру нашег града, простирући се на површини од око 2.500 квадратних метара, те ће као такав – потпуно уређен, адаптиран и на четири етаже бити на располагању нашим умјетницима и креативцима.

Обнову су заједно финансирали Град Бањалука и Влада Републике Српске.

Отварање куће Милановића заказано је за вечрас у 19.00 часова, а ОВДЈЕ погледајте како Кућа Милановића данас изгледа. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана