Кружни ток на Булевару што прије

В. П.
Кружни ток на Булевару што прије

Бањалука - Израда пројектне документације за изградњу кружног тока на Булевару код пословног центра "Екватор" требало би да почне већ у 2016. години, потврдио је јуче начелник Одјељења за комуналне, стамбене и послове саобраћаја Зоран Новаковић.

Нагласио је да је још увијек рано причати о томе колико би цијели тај пројекат коштао, с обзиром на то да ће се на сљедећој сједници Скупштине града тек разматрати нацрт регулационог плана.

- Уколико буде усвојен, онда регулациони план иде на јавну расправу која обично траје тридесет дана, затим поново на  Скупштину, и када га градски парламент усвоји тек тада постаје службени документ. Након тог планског рјешења идемо са израдом пројектне документације, а то онда подразумијева и пројекат који ће нам рећи колико ће нас коштати градња кружног тока - каже Новаковић.

Нагласио је да је та раскрсница једно од кључних питања у саобраћајној инфраструктури града те да нема времена за чекање на кружни ток.

- Са тим саобраћајним рјешењем ми покушавамо, и убијеђен сам успјећемо сигурно, да преусмјеримо саобраћајне токове, односно да се из центра што прије иде према периферији града. Усвајањем нацрта регулационог плана, уколико у буџету буде новца, одмах би се могло кренути у даље процедуре - каже Новаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана