Кружни ток код "Леснине" од данас у функцији

Александар Стојановић
Кружни ток код "Леснине" од данас у функцији

БАЊАЛУКА - Нова кружна раскрсница, која је изграђена код "Леснине", на укрштању магистралног пута са улицама Ивана Горана Ковачића и Браће Пиштељић, данас је званично пуштена у рад, њена изградња коштала је 1,3 милиона КМ.

Ово је 11. кружна раскрсница у Бањалуци у посљедње три године, а изграђена је на једном од најфреквентнијих саобраћајних чворишта, гдје сваког дана прођу многобројни аутобуси градског и приградског јавног превоза, те возила теретног и путничког саобраћаја.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић казао је овдје није ријеч само о 11. кружној раскрсници, него о пројекту који је трасиран прије 50 година.

- С овим кружним током комплетирамо  источну трансверзалу која је започета још седамдесетих година прошлог вијека. Сада од кружног тока од "Центрума", завршетком улице Ивана Горана Ковачића, до новог Зеленог моста имамо пет кружних раскрсница, те Источни транзит спојен саобраћајним, бициклистичким и пјешачким стазама. Тиме смо добили практично једну градску авенију умјесто некадашње обилазнице - рекао је Радојичић.

Додао да је ријеч о пројекту којим је половина града добила нову окосницу са безбједнијим и убрзаним саобраћајем.

- Срећан сам што смо у овом мандату успјели да завршимо један овако важан пројекат. Кружни токови постали су један од заштитних знакова ове градске администрације, а заправо, ријеч је о једноставном механизму за побољшање квалитета саобраћаја - истакао је Радојчић и додао да је Бањалука за три године урадила највише у Републици Српској на побољшању саобраћајне инфраструктуре.

Ненад Нешић, в.д. директора предузећа "Путеви Републике Српске", које је инвеститор изградње овог кружног тока, је рекао да већи број људи у Бањалуци значи и већи број аутомобила чиме је повећана и фреквенција саобраћаја.

- Циљ је да са сваким новим пројектом олакшамо саобраћај, а самим тим и кретање људи - рекао је Нешић.

Најавио је нпроширење оближње саобраћајнице у улици Ивана Горана Ковачића за коју је ово предузеће расписало тендер за избор извођача радова који ће бити отворен до 28. јула ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана