Кроз игру развијају вјештине дјеце

Д. С.
Кроз игру развијају вјештине дјеце

Бањалука - Удружење "Школигрица" организују психолошко-креативне и едукативне радионице намијењене дјеци узраста од четири до 18 година, које за циљ имају да кроз игру допринесу развоју животних вјештина малишана попут друштвености, прилагодљивости, одговорности...

- Радионице су осмишљене као проширивање редовног предшколског и школског програма у намјери да помогну дјеци у лакшем учењу, рјешавању проблема и савладавању вјештина размишљања вишег степена, као што су анализирање, стварање и процјењивање - истакла је један од два психолога који раде са дјецом Бојана Ожеговић.

Према њеним ријечима, током игре од малишана се тражи да размишљају, повезују и смишљају питања и тако лакше науче лекцију, а при том развијају креативност.

- Дјеца се стављају у ситуације које одражавају ситуације реалног живота, а затим се наводе да преузму контролу над својим емоцијама, реакцијама, страховима. Дјеца на тај начин постану успјешнија, активнија, са повјерењем у себе и друге при комуникацији и другим животним приликама - истакла је Ожеговићева.

Додала је да су радионице организоване по узрасту. Одржавају се једном седмично у трајању од 90 минута. Цијена је 40 марака мјесечно, односно десет КМ по радионици. Заинтересовани родитељи за више информација могу се јавити на адресу [email protected].

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана