Кроз блато до аутобуске станице у Мотикама

К. Ш.
Кроз блато до аутобуске станице у Мотикама

БАЊАЛУКА - Потпуна обустава саобраћаја у улици Краља Александра Првог Карађорђевића, на дијелу од раскрснице са улицом Ђорђа Букинца изазвала је незадовољство и огорченост мјештана насеља Мотике.

Грађани тврде да ће они и њихова дјеца до краја новембра, када је најављен завршетак радова, морати да пјешаче више од километар преко блатњавог пута како би дошли до аутобуса који их вози до града и школа. Мјештанка Данијела Стоканић каже да би било добро када би, у међувремену, био омогућен пролазак аутобуса преко градилишта.

- Схватам да пут мора да се заврши, те да је зато саобраћај затворен, али не видим зашто морају да испаштају најмлађи. Они, осим што морају кренути пола сата раније, у школу долазе прљави и већ уморни - рекла је она.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Петрићевац Павле Кнежевић истакао је да је ступио у контакт са Одјељењем за саобраћај и путеве те да ће ускоро пронаћи рјешење које свима одговара.

- Наћи ћемо неку златну средину, да се аутобусима допусти пролазак, а можда и другим возилима у периодима великих гужви. На примјер, аутобус не може проћи послије 16 часова, а нема разлога за то, јер тада нема ни радника - појаснио је Кнежевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана