Кресојевић: Вода у Пискавици безбједна, слањем инспекције праве панику

ГС
Кресојевић: Вода у Пискавици безбједна, слањем инспекције праве панику

БАЊАЛУКА - СНСД је преко својих структура послао инспекцију Института за јавно здравство да узму узорак за мјерење квалитета воде у Пискавици, у неадекватним условима за мјерење. Основни циљ је да се произведе паника код потрошача и политички немири.

Рекао је ово градски менаџер Бојан Кресојевић.

-Наиме, на снази је редукција према Пискавици. Технички посматрано заустављен је доток воде, а цијеви се празне што доводи до покретања талога у цијевима, који у моменту проузрокује лошију слику о квалитету воде од реалног. У складу са досадашњим обавјештењима „Водовода“, приликом редукција долази до замућења воде, те је потребно сачекати да вода истече до момента када постаје бистра и безбједна за употребу – истакао је Кресојевић.

На жалост цијеле Бањалуке, тврди он, „СНСД жели изазвати незадовољство и тегобе грађанима, умјесто да закаже ванредну сједницу за рјешавање проблема водоснабдијевања“.

-Апелујем на запослене у Институту да задрже своју професионалност и не попусте овом политичког притиску, те се надам да ће тако и бити – нагласио је Кресојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана