Кресојевић тражи заказивање сједнице Скупштине: Људи имају право на воду

К.Ш.
Кресојевић тражи заказивање сједнице Скупштине: Људи имају право на воду

БАЊАЛУКА - Становници Рамића, Куљана, Барловаца, Драгочаја, Пријаковаца, Верића, Мишиног Хана, Поткозарја и Доње Пискавице имају право на воду. Иако су представници ових мјесних заједница упутили захтјев и даље није заказана сједница Скупштине Града на којој би се разматрала тачка у вези са рјешавањем питања водоснабдијевања поткозарских села.

Поручио је ово градски менаџер Бојан Кресојевић који је подсјетио да је још прије 10 година направљен пројекат у којем јасно стоји да хидраулички промјер цијеви према Туњицама треба да буде фи 700, док је мимо пројекта постављен промјер фи 400, који је недовољан за стабилно водоснабдијевање овог дијела града.

-Још прије петнаестак дана одржали смо састанак са представницима мјесних заједница који су упутили јасан захтјев да се што хитније закаже сједница на којој би се питање водоснабдијевања на систему Туњице 1 и 2 ставило у приоритет. Међутим, очигледно је да нема воље од стране Скупштине да се ово питање ријеши, те се од стране руководства заказивање сједнице вјешто избјегава, иако бројна важна питања за грађане и даље чекају – истакао је Кресојевић.

Подсјетио је да су у прошлом мандату одржане 42 сједнице, док их је у овом мандату одржано свега 29.

-Умјесто да се бави одлукама које смо доставили и да их што прије стави на дневни ред сједнице, предсједник Скупштине врши притисак на раднике Водовода који на Мањачи раде на отклањању зачепљења у мрежи, које је посљедица лоше изведених радова 2013. године на систему Бањица, а због којих долази до замућивања изворишта – рекао је Бојан Кресојевић.

Градски менаџер позвао је руководство Скупштине Града и одборнике да што прије закажу сједницу како би се важна питања попут водоснабдијевања, отписа застарјелих дугова за комуналну накнаду, бесплатних плацева за младе брачне парове ставила на разматрање.

- Циљ предсједника Скупштине града Љубе Нинковића је да се у оквиру сваког питања из надлежности града изазива незадовољство код гарађана. Оног момента када се понуде нека рјешења, иста не буду усвојена. Нинковић је скретањем пажње на Мањачу желио да избјегне рјешавање кључног проблема са водоснадбијевањем у Поткозарским селима - навео је Кресојевић.

Према његовим ријечима, до преспајања цијеви на Мањачи дошло је због неадекватних и до краја неизведених радова на фабрици воде Бањица 2013. године.

- Због тога је долазило до константног замућивања водоизворишта што се одразило на зачепљења на мрежи. Ово је проблем од раније, али нажалост присутан је и сада - појаснио је он и додао да је прије неколико дана пронађено зачепљење на мрежи између резервоара Стричићи и Вујановац. Овај проблем, како је рекао Кресојевић, довео је до радова који још трају.

- Нинковић се у току радног времена квадом вози по Мањачи, умјесто да се бави одлукама које су достављене у његов кабинет - казао је Кресојевић.

Додаје да више од 90 одлука чека да се нађе на Скупштинском дневном реду, а Нинковић није понудио ни одговор зашто је проблем да закаже нову сједницу.

К. Ш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана