Кресојевић: Поврат ПДВ-а да буде омогућен и приликом изградње прве куће!

ГС
Кресојевић: Поврат ПДВ-а да буде омогућен и приликом изградње прве куће!

БАЊАЛУКА - Сматрам да је неприхватљиво да поврат ПДВ-а не буде омогућен приликом изградње прве куће, поручио је бањалучки градски менаџер Бојан Кресојевић.

- На корак до још једне побједе - усвојене допуне Закона о ПДВ-у за поврат ПДВ-а на прву стамбену јединицу, у првом читању. Иницијатива Економског савјета ПДП-а је, како сам и најавио, дала резултат - експресно су допуне Закона о ПДВ-у послане у Парламентарну скупштину БиХ, иако су ове измјене годинама најављиване прије наше иницијативе и најаве петиције. ПДП ће инсистирати да се поврат ПДВ-а врши без дискриминације свакој породици која рјешава своје стамбено питање. Постојећи приједлог закона поврат ПДВ-а предвиђа искључиво код куповине првог стана или куће – поручио је Кресојевић, додајући да сматра како је неприхватљиво да поврат ПДВ-а не буде омогућен приликом изградње прве куће!

Кресојевић поручује да ће истрајати у намјери да се, како је навео на свом Инстаграм профилу, ова неправда исправи, те да свакој породици буде омогућена подршка приликом рјешавања стамбеног питања.

- Ово је још један доказ да су конкретне иницијативе једини користан облик опозиционог политичког дјеловања. Након усвајања измјена Породичног закона, допуне Закона о ПДВ-у ће бити конкретно побољшање условја живота наших грађана – заклјучио је Кресојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана