Кресојевић изнио приједлог како да се изједначе субвенције за вртиће

Независне
Foto: Независне

БАЊАЛУКА - Бојан Кресојевић, градски менаџер, представио је Одлуку о изједначавању субвенција за приватне и јавне предшколске установе.

"Једна од најважнијих тема у овом моменту за градску администрацију јесте она која се тиче изједначавања субвенција за приватне и јавне вртиће. Ми смо већ припремили Одлуку која се тиче управо тога, а управо та Одлука значи да већ сутра можемо да изједначимо субвенције”, казао је Кресојевић, који је подсјетио на то да је прошле седмице предсједник Скупштине Града, Љубо Нинковић заказао састанак са родитељима дјеце која похађају приватне предшколске установе у Банском двору, који, како је нагласио градски менаџер, није прошао успјешно.

"Предсједник Скупштине је заказао састанак јер је очекивао да ће бити у прилици да изазове незадовољство код родитеља, иако је седам дана раније исплаћена повећана субвенција у износу од 100 КМ. На тај састанак предсједнк Скупштине Града није позвао представнике Града па се изненадио кад је видио да смо дошли. Ваљда је било јасно да ћемо доћи да понудимо рјешење, иако нам је циљ да дођемо до рјешења. Ипак, његови циљ није да се нађе рјешење за повећање субвенција, што се види из његових поступака. Ми смо дошли тај дан, али предсједник Скупштине није дозволио да се обратим на скупу пред родитељима, којих је било укупно шест, те да предлложим рјешење. Прекинуо је састанак без да се и он обратио присутним, а уз све то није дао никакав приједлог или закључак”, казао је он.

Како је поручио, то је урадио јер је градска администрација била спремна да предложи конкретна рјешења, на којим ће градска администрација инсистирати.

"Зато ћемо сада презентовати Одлуку о изједначавању субенција за прватне и јавне предшколске установе. Ово је Одлука која значи да ћемо обезбиједити пет милиона КМ средстава да се већ сутра могу изједначити субвенције. Али да бисте нешто платитли морате имати извор, а најбољи извор за то су кладионице. Дакле, пет милиона КМ лежи овдје, у кладионицама, пет милиона ћемо наплатити од кладионица и дати за васпитање наше дјеце. Ја сам спреман да предсједник Скупштине и одборници анализирају овај приједлог, да га побољшају уколико могу и да дају своје приједлоге, како би се ово питање ријешило”, нагласио је Кресојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана