Кресојевић: Човјек са највећом платом жали се на плате службеника

Катарина Шапоња
Кресојевић: Човјек са највећом платом жали се на плате службеника

БАЊАЛУКА - Рјешење буџетског инспектора којим је дефинисано да 16 запослених у Градској управи има незаконито повећање плате, окружни суд је поништио.

Рекао је ово менаџер Градске управе Бојан Кресојевић истакавши да је инспекцију прије годину довео баш човјек који има највишу плату тамо, предсједник скупштине Љубо Нинковић.

- Не постоје никакви аргументи да се ускрати било којем послодавцу да запосленима омогући већа права - појаснио је Кресојевић. Он је истакао да је 550 запослених у посљедњих десет година имало увећање плате.

- 10 милиона КМ износило је увећање плате у претходних десет године, што дестабилизује рад градске управе.

Како каже, Нинковић је, у низу јавних наступа, рециклирао ту идеју и говорио како је градоначелник Драшко Станивуковић наградио раднике повећањем плате.

- Нинковић је вршио мобинг над сарадницима и називао их погрдним именима. Упадао је у канцеларије Одсјека за финансије, Одсјека за управљање људским ресурсима - казао је он и тражио јавно извињење од Нинковића.

Истакао је како га не би чудило да Нинковић и градски одбор СНСД-а у наредном временаком периоду изврше притисак на одређене институције како би произвели незадовољство грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана