Креирањем пројеката до самозапошљавања

Д. С.
Креирањем пројеката до самозапошљавања

Бањалука - Едукација под мотом "Самозапошљавање кроз пројекте", коју је организовала Социјалистичка партија РС, окупила је велики број заинтересованих Бањалучана, који својим идејама желе доћи до запослења.

Како је објаснила организатор ове едукације, а уједно и члан бањалучког и предсједник Мјесног одбора СП Борик 1 Драгана Ристић, циљ едукације је повећање броја запослених становника кроз самоиницијативно креирање пројеката за развој.

- Самозапошљавање кроз пројекте, бесплатни курсеви енглеског језика за дјецу и одрасле, помоћ у вођењу пословних књига за младе предузетнике, те бесплатне музичке радионице хармонике и клавијатура за дјецу само су неке од активности које ми организујемо - рекла је Ристићева, додајући да су ове едукације увијек посјећене.

За курс енглеског језика, као и часове хармонике и клавијатуре, који су већ почели, заинтересовани се и даље могу пријавити у просторијама СП-а у Бањалуци.

- Данас, када је све постављено кроз релацију плаћања, Социјалистичка партија, као партија социјалне једнакости, бесплатно организује све ове активности - рекла је Ристићева.

Према њеним ријечима, постоји и отворен број за све грађане на који могу да шаљу своје приједлоге, примједбе и сугестије за рјешавање проблема локалне заједнице, као оне са којима се свакодневно сусрећу.

Предавач на овој едукацији Милана Мишић најбољи је примјер како се кроз самоиницијативно креирање пројеката за развој може брзо запослити.

- Мој задатак је био да пренесем своје искуство и подробно објасним како се кроз самоиницијативно креирање пројеката лако и брзо може доћи до посла - рекла је Мишићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана