Кредитом од 745.200 КМ граде улицу и канализацију

В. П.
Кредитом од 745.200 КМ граде улицу и канализацију

Бањалука - Град ће се додатно кредитно задужити 745.200 КМ код Свјетске банке путем пројекта за финансирање хитног опоравка од поплава и то за изградњу дијела улице Петра Великог те дијела оборинске канализације у Приштинској улици.

Одборници су на посљедњој сједници Скупштине дали зелено свјетло за измјену и допуну одлуке у задужењу града. По поменутој одлуци 2015. године подигнут је кредит који је искоришћен за изградњу новог моста преко Врбање у Чесми те модернизацију и проширење улице Вељка Млађеновића од улице Ада до новог моста.

Прихватањем ове одлуке задуженост града кроз овај пројекат Свјетске банке износиће 3,2 милиона КМ.

- Град је у јануару ове године примио обавјештење Министарства финансија РС којим се пружа могућност коришћења додатних средстава из пројекта хитног опоравка од поплава. Према овом обавјештењу Бањалуци припада 745.185 КМ - наведено је у образложењу ове одлуке уз напомену да би новац требало да буде искоришћен за реализацију горе наведених пројеката.

Наведено је да се додатна кредитна средства прибављају под истим условима као и 2015. године, односно са роком отплате од 25 година, одгодом плаћања до пет година те каматном стопом од 1,25 одсто годишње.

Напоменули су да ће се ова одлука примјењивати по добијању сагласности Министарства финансија РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана