Креће попис 20.000 некретнина

Н. Р.
Креће попис 20.000 некретнина

БАЊАЛУКА - Град ће учествовати у пројекту масовне процјене вриједности непокретности, који је дио шведског донаторског пројекта за унапређење земљишне администрације у БиХ “CIPAL”.

Начелница Одјељења за финансије Божана Шљивар каже да пројекат заједнички реализују Градска управа, Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) и Пореска управа Српске.

- Извршен је први излазак на терен свих учесника овог пројекта у насељу Нова варош како би се утврдило да ли је све спремно за реализацију - истакла је Шљиварева.

Тим је на терену тестирао апликацију за прикупљање података о непокретностима. Пилот пројекат креће из Росуља, а обухватиће и Нову варош, насеље Симе Матавуља, Центар, Алеју центар, Борик, односно двије катастарске општине, Бањалука 6 и Бањалука 7, са 110 улица и око 20.000 непокретности.

По завршетку пописа добиће се детаљан увид у стање непокретности и комплетна усаглашеност података књиге уложених уговора из РУГИПП-а, података Фискалног регистра непокретности из Пореске управе са стварним стање на терену у изабраном пилот подручју.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана