Крајина петрол и Кроација осигурање дарују Бањалуци игралишта

Весна Поповић
Крајина петрол и Кроација осигурање дарују Бањалуци игралишта

Бањалука - Захваљујући компанијама "Кроација осигурање" и "Крајинапетрол" малишани у Бањалуци ускоро ће добити нова игралишта.

Рекао је то јуче градоначелник Игор Радојичић након потписивања уговора са предсједником управе "Кроација осигурање" Иваном Лубурићем и директором "Крајинапетрола" Милованом Бајићем о донирању новца за ове намјене.

- Захваљујем овим компанијама које су одлучиле да се придруже овој акцији града и уљепшају дјетињство нашим малишанима. "Кроација осигурање" ће изградити комплетно игралиште у Алеји Светог Саве. Ради се о великом насељу којем недостаје простор за игру - рекао је Радојичић.

Објаснио је да се компанија "Крајина петрол" опредијелила за новчану донацију која ће ићи на рачун посебних намјена.

- Прикупљени новац искористићемо за изградњу нових игралишта на локацијама на којима не буде заинтересованих донатора - објаснио је Радојичић.

Напоменуо је да су кроз донације друштвено одговорних компаније до сада изграђена три игралишта.

- Ради се о транспарентном процесу у којем град даје земљиште и дозволу, а компаније добровољне донације. Имамо још десетак локација за које смо јако близу да потпишемо уговоре са донаторима - навео је Радојичић.

Предсједник управе "Кроација осигурање" Иван Лубурић је рекао да ће у изградњу игралишта уложити 30.000 КМ.

- Посебна је част што имамо прилику да младости Бањалуке поклонимо дјечје игралиште и то поготово у Алеји Светог Саве гдје има много дјеце којој је потребан простор за одрастање - нагласио је Лубурић.

Директор "Крајинапетрола" Милован Бајић је похвалио акцију те истакао да су примјетне активности нове градске администрације.
- Донирали смо 5.000 КМ и драго ми је што ћемо помоћи да буде уређен простор за најмлађе. И у будућности ћемо учествовати у оваквим акцијама - навео је Бајић.

Уникредит конзорцијум

Игор Радојичић рекао је јуче да се град налази пред потписивањем уговора за рефинансирање градског дуга са Уникредит конзорцијумом.

- Истекао је жалбени рок и пошто НЛБ конзорцијум није уложио примједбу можемо покренути процес потписивања уговора за Уникредитом. Наредних дана утврдићемо одредбе уговора којим ће у наредних десет година бити рефинансиран дуг од 70 милиона КМ - објаснио је Радојичић.

Потписивањем уговора стичу се и услови за доношење ребаланса буџета и ослобађање новца за нову топлану.

- Ванредна Скупштина града засједаће идуће седмице и на њој би требало да буде донесена одлука о изградњи нове топлане - навео Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана