Крај гужвама код моста Венеција

Сања Амиџић
Крај гужвама код моста Венеција

Надлежне институције планирају да идуће године споје Јеврејску улицу са улицом Гавре Вучковића чиме би се растеретио саобраћај код моста Венеција.

Како је објаснио начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић, ово одјељење је већ покренуло иницијативу за рјешавање имовинско-правних односа на овој локацији.

Објашњава да у плану имају и проширење улице Гавре Вучковића али због великог броја неријешених имовинско-правних односа то се у скорије вријеме не може очекивати.

- Да би проширили поменуту улицу морамо ријешити имовинско-правне односе, затим и неки објекти се требају рушити што изискује велика финансијска средства, које град тренутно нема - казао је Новаковић и додао да је на том плану у току идуће године реално очекивати само покретање рјешења имовинских односа у овој улици.

Предсједник Удружења за безбједност саобраћаја РС Миленко Јаћимовић рекао је да се ради на томе да спајање Јеврејске са улицом Гавре Вучковића уђе у програм за идућу годину.

- Ова инвестиција првенствено зависи од средстава у буџету града за идућу годину јер су свакако приоритети санација саобраћајница и клизишта које су настала као посљедица поплава - казао је Јаћимовић.

Возачи кажу да ће спајање улица побољшати проток саобраћај у том дијелу града, али да би се гужве елиминисале потребно је проширити и улицу Гавре Вучковића.

- Предвиђено је да улица Гавре Вучковића има четири коловозне траке с обзиром на то да и Венеција мост такође са четири траке тако да од раскрснице са Булеваром Живојина Мишића па до улице Мајке Југовића је неопходно проширење како би се на овој дионици пута смањиле саобраћане гужве - рекао је возач Милорад Пејић.

Дрвеће

Мјештани улице Гавре Вучковића код Студентског дома траже да се у овој улици орежу крошње дрвећа јер заклањају уличну расвјету и тако представљају опасност за возаче и пјешаке.

- У овој улици велика је концентрација пјешака па због неадекватног освјетљења и неорезаног дрвећа пјешаци су тешко уочљиви кад је мрак

Расвјета

Зоран Новаковић је рекао да паралелно са планом проширења саобраћајнице код моста Венеција се поставља јавна расвјета.

- Овај дио града до сада није био освијетљен - казао је Новаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана