Козметичари и фризери имају пуне руке посла: Не жале новац за гламур у најлуђој ноћи

 Јована Ивановић
Козметичари и фризери имају пуне руке посла: Не жале новац за гламур у најлуђој ноћи

БАЊАЛУКА - Да припаднице љепшег пола не жале потрошити новац за гламурозан и посебан изглед током прославе предстојеће Нове године, потврђују из бањалучких козметичких и фризерских салона, у којима су термини за уљепшавање били резервисани још у новембру.

Власници салона за уљепшавање казали су да се цијене услуга нису значајније мијењале у односу на прошлу годину, без обзира на инфлацију и поскупљења.

У студију љепоте “Бекстејџ” за “Глас Српске” казали су да су свечане фризуре и шминкање незаобилазни дио припрема за новогодишњи дочек.

- За свечано новогодишње шминкање даме би требало да издвоје 45 КМ. Наш тим, који ће у пуном саставу радити посљедњег дана у години, цијене услуга није мијењао у односу на претходни период - рекла је Миланка Новковић из студија љепоте “Бекстејџ”.

Додала је да су у новогодишњем издању за дјевојке незаобилазне шљокице и елеганција.

- Ради се о ефектним детаљима за једноставан и гламурозан стил, па је тако црвени кармин и туш на очима идеална, али и најтраженија комбинација коју савјетујем свим дамама - рекла је Новковићева, која се дуго година професионално бави овим послом.

Како каже, новогодишња забава је пред вратима, а идеално би било да даме већ испланирају шта желе, како би избјегле гужве и нервозу.

- Радимо различите врсте фризура, реп, плетенице, високе и ниске пунђе, фризуре на једну страну и популарну “влажну косу”, а то су углавном фризуре које дјевојке желе да имају на дочеку Нове године. Цијене се углавном крећу од 35 КМ до 40 марака - рекла је Новковићева.

Козметичарка Нина Иванић, која се овим послом професионално бави, каже да дјевојке највише траже гламурозни стил у новогодишњој ноћи.

- Ради се о холивудском стилу које даме бирају поводом новогодишње ноћи, а шминкање у просјеку кошта око 30 КМ - рекла је Иванићева.

Најлуђа ноћ дозвољава маштовитост и излазак из уобичајене рутине сређивања - каже Бањалучанка Јована М.

- За Нову годину обично се шминкам сама, јер сматрам да су третмани заиста скупи. Та шминка на лицу стоји свега неколико сати, а за тај новац могу купити нешто корисније - казала је Јована.

Третмани

У салону “Бјути корнер” кажу да има муштерија које се не спремају за дочек, него једноставно желе да себи приуште третмане уљепшавања.

- Имамо много резервисаних термина за третмане лица, које су дјевојке пожељеле умјесто сређивања за новогодишњу прославу - рекла је власница овог козметичког салона Јована Панић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана