Ковачевић: Избори у мјесним заједницама показатељ тренда пред опште изборе

СРНА
Foto: arhiva

БАЊАЛУКА - Резултати избора за савјете мјесних заједница у Бањалуци добар су показатељ какав је тренд у Републици Српској пред опште изборе, истакао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Ковачевић је навео да би било боље да су избори за савјете мјесних заједница остали изнад интереса високе политике, али да се то није десило захваљујући градоначелнику Бањалуке Драшку Станивуковићу који је рекао да "су за њега ови избори битнији од избора на којима је он изабран и од избора у октобру".

"Они су дали овој кампањи ову врсту тона. СНСД је и раније учествовао у изборима за савјете мјесних заједница, постизао добре резултате, али никада о томе нису извјештавали медији, већ је то је било остављено људима који живе у тим мјесним заједницама, без обзира на то да ли су чланови неке политичке партије или не", рекао је Ковачевић за РТРС.

Он је подсјетио да су недавно у Добоју одржани избори за савјете мјесних заједница, гдје су у свим мјесним заједницама изабрани чланови који долазе из СНСД-а, али да нико није правио прилоге о томе. "Овдје су имали кампању као да су у питању општи избори у БиХ. Они су жељели да таквом кампањом и резултатом, који су прижељкивали, покажу да СНСД у Бањалуци више не постоји и да су они ти који у потпуности доминирају Бањалуком", нагласио је Ковачевић.

Ковачевић је навео да је опозиција у Српској, у Бањалуци са позиције власти, водила пуну политичку кампању, у којој је учествовао Станивуковић, кандидат ПДП-а за предсједника Републике Јелена Тривић, лидер ПДП-а Бранислав Бореновић, посланици из других опозиционих странака. "Слушали смо тврдње предсједника Градског одбора СДС-а у Бањалуци Милана Радовића да ће ти избори бити тест који ће показати да је СДС консолидован. Међутим, грађани су рекли нешто потпуно друго", навео је Ковачевић.

Он је навео да су сви наведени убједљиво поражени. "У Старчевици, мјесној заједници Јелене Тривић, њихова листа је убједљиво поражена, а СНСД је освојио свих 11 мјеста. Ту је био и човјек за којег је Небојша Вукановић рекао да ће бити носилац његове листе у октобру, а и он је имао мање гласова од наших активиста", навео је Ковачевић.

Према његовим ријечима, избори су показали да је СНСД избор Бањалучана, да Станивуковић више нема њихово повјерење, зато што је у Бањалуци све зауставио. Он је навео да је Бањалука постала град случај који "Станивуковићу и опозицији служи као средство политичке борбе против власти у Српској". Ковачевић је додао да је СНСД добио изборе у више од 75 одсто мјесних заједница, као резултат рада новог руководства Градског одбора СНСД-а у Бањалуци на челу са Владом Ђајићем, који је, како је навео, уложио сву своју енергију да реструктуише градску организацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана