"Котлићијада" слави пунољетство: Екипе од раног јутра у борби за титулу „најбољи рибљи паприкаш“ ФОТО, ВИДЕО

Милош Васиљевић
Котлићијада у Бањалуци
Foto: Милош Васиљевић | Котлићијада у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Мирис рибљег паприкаша овог јутра шири се Бањалуком - мајстори у спремању овог јела из земље и региона „раном зором“ су се окупили у Бањалуци на традиционалној манифестација "18. Котилићијада Борик 2023“.

Такмичарски програм почео је на простору поред дворане "Борик" у десет часова, а  планирано је да  завршетак и проглашења побједника буде у 15 часова.

За "Глас Српске" директор Спортског центра "Борик" Ненад Талић каже да је ово дио традиције уз коју расту многи Бањалучани, а данас „Котлићијада“ слави и своје пунољетво.

- Спортски центар ''Борик" са својим запосленима по 18. пут организује ову манифестацију. Учесници су спортски клубови и пријатељи дворане, али и представници институција, републичких и градских са сједиштем у Бањалуци, а ту су и наши пријатељи из Србије. Циљ је добро дружење и забава, а сама манифестација је уврштена у календар "Прољеће у Бањалуци" - рекао је Талић додавши да су ту и три спортске дисциплине у којима се такмичари надмећу и то бацање кугле, пикадо и стони тенис.

Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић рекао је за "Глас Српске" да га радују оваква дружења, пожељевши срећу учесницима. Како каже, нека најбољи побиједи, како у кулинарском тако и спортским надметању.

- Драго ми је да је ова "Котлићијада" на сам Дан града јер нам то употпуњује овај важан датум када су наши преци прије скоро осам деценија ослободили град. Због њих и њихове жртве ми данас имамо прилику да прослављамо овај празник. Вријеме нас је послужило, имамо пуно пријављених екипа и овом приликом се захваљујем нашој браћи из Србије који су дошли да се друже и јачају наше братске везе - казао је Нинковић.

Из Крагујевца је стигла екипа која је везе са градом на Врбасу јачала кроз куглање.

Из срца Шумадије са одабраном екипом дошао је Дејан Милосављевић који се увијек радо враћа у Бањалуку.

-  Већ шест година долазимо у Бањалуку. Куглали смо у "Борику", видели смо да се спремају котлићи и од тада долазимо увијек. Иначе радимо у фабрици наменске индустрије и такмичимо се у спремању овог јела широм земље. Овде нам је прелепо, уживамо, видећемо на крају какав ће бити резултат - рекао је Милосављевић за '' Глас".

У добар резултат вјерују и домаћи такмичари.

Из тениског клуба Борац за припрему котлића, између осталих, задужен је и Раденко Тркуља.

- Увијек смо на истом мјесту од самог почетка. Прелијеп је дан, има доста и младих питају шта је тајна, који све то иду састојци. Дружење и пријатељство најбоље се учвршћују на овај начин. Битно је побиједити, а не само учествовати - уз осмијех каже Тркуља додавши да су побиједили прије три године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана