Конзервација фонтана за предстојећу зиму

Н. Б.
Конзервација фонтана за предстојећу зиму

Бањалука - У току је припрема и заштита фонтана од залеђивања пред зимски период како би несметано на прољеће опет биле у функцији, потврдили су у Градској управи.

У Одјељењу за комуналне, стамбене послове и послове саобраћаја објаснили су да ови послови подразумијевају чишћење, конзервацију и покривање водоскока. Завршетак радова очекују до 20. новембра.

- Фонтане се морају заштити пред зиму да не би дошло до оштећења при могућем замрзавању. Поновни почетак рада планира се на прољеће, а тачан датум зависи од временских услова - рекли су у овом одјељењу.

Додају да је град задужен за одржавање осам јавних водоскока који ће престати да раде у исто вријеме, осим оног на кружном току на западном транзиту који ће и током зиме бити у функцији. У случају екстремних временских услова, неће радити ни тај водоскок.

- Фонтане се налазе на Булевару цара Душана, у парку Петар Кочић, на платоу испред Народне скупштине, на Тргу Крајине, платоу испред Медицинског факултета, код зграде Народног позоришта, на Тргу палих бораца и на кружном току на укрштању улица Крајишких бригада и Ивана Горана Ковачића - рекли су у овом одјељењу.

Град годишње издваја 64.000 КМ за одржавање фонтана, јавних чесми и тушева а за све поправке и радове задужено предузеће "Хидрокоп".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана