Конститутивна сједница Скупштине града: Заклели се да ће радити у интересу грађана

Весна Поповић
Конститутивна сједница Скупштине града: Заклели се да ће радити у интересу грађана

Бањалука - Верификовањем мандата новоизабраних одборника, именовањем новог руководства и полагањем свечане заклетве у којој су се заклели да ће радити у интересу грађана, града и Републике Српске јуче је званично конституисан нови сазив Скупштине града.

Заклетву, да ће радити у интересу грађана Бањалуке и РС,  положили су и градоначелник Игор Радојичић и његов новоизабрани замјеник Срђан Амиџић.

- На идућем засједању Скупштине 30. новембра биће разматран нови пословник о раду градског парламента и нацрт буџета града за идућу годину - рекао је Радојичић.

За предсједника Скупштине града са 30 гласова изабран је Будимир Балабан из ДНС-а који је на овој функцији био и у претходном мандату.

- Очекујем да у наредне четири године буде реализован низ политика од интереса за грађане да оно што смо најавили у кампањи и реализујемо - нагласио је Балабан.

Према одлуци Комисије за избор и именовања за првог од два најављена потпредсједника предложен је Милан Милаковић из СП-а који је и добио гласове 26 одборника. Други потпредсједник одборник из реда мањина Саша Чудић ће на своје именовање морати чекати након ступања на снагу новог Закона о локалној самоуправи те измјене Статута и Пословник о раду Скупштине града. За в.д. секретара Скупштине града изабран је Игор Шукало са 24 гласа. У наредне четири године у одборничким клупама сједиће 31 одборник и то  11 из СНСД-а, по  четири из ДНС-а и НДП-а, по три из СП-а, ПДП-а и СДС-а, те по један из Уједињене Српске, независни и из реда националних мањина.

Јуче су именовани и вршиоци дужности начелника одјељења и служби и то Сања Павловић за Одјељење за општу управу, Слободан Станаревић за Одјељење за просторно уређење а Божана Шљивар за Одељење за финансије.

Славиша Сандић је преузео Одјељење за комуналне и стамбене и послове саобраћаја које би почетком 2017. године требало да буде подијељено на два дијела. Након промјене Сандић ће остати на челу дијела за саобраћај и путеве а комуналне послове би требало да преузме Петар Биличар.

Драгомир Кесеровић остаје на челу Одјељења за борачко инвалидску заштиту, Миленко Летић Одјељења комуналне полиције и Раденко Комљеновић Одјељења за привреду, Дујко Комљеновић водиће Службу за послове Скупштине града и градоначелника а Зоран Вујмиловић Службу за заједничке послове. На челу Одјељења за друштвене дјелатности остала је Љубинка Драгојевић а након подјеле на Одјељење за образовање, здравство, спорт и омладину би требало да преузме Драган Бањац из СП-а а Одјељење за културу, туризам, социјалну заштиту и удружења грађана Наталија Тривић из Уједињене Српске.

Плате и радници

Игор Радојичић изјавио је јуче да се до сада није бавио питањем плата у Градској управи, већ гријањем у граду и нацртом буџета за идућу годину.

- Ако буде смањења броја радника у Градској управи и градским предузећима, рационализација ће бити спроведена по принципу софт менаџмента, што значи уз отпремнине и законито смањење броја радника - казао је Радојичић.

******

Игор Радојичић, градоначелник

Срђан Амиџић, замјеник градоначелника

Будимир Балабан, предсједник Скупштине

Милан Милаковић, потпредсједник Скупштине

Божана Шљивар,  Одјељење за финансије

Драгомир Кесеровић, Одјељење за борачко-инвалидску заштиту

Дујко Комљеновић, Служба за послове Скупштине града и градоначелника

Јанко Кецман, Одјељење за инспекцијске послове

Љубинка Драгојевић, Одјељење за друштвене дјелатности

Миленко Летић, Одјељење комуналне полиције

Раденко Комљеновић, Одјељење за привреду

Славиша Сандић, Одјељење за комуналне, стамбене и послове саобраћаја

Слободан Станаревић, Одјељење за просторно уређење

Зоран Вујмиловић, Служба за заједничке послове

Сања Павловић, Одјељење за општу управу

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана