Концерт “Врапчића” вечерас у дворани “Борик”: Љубав и пјесма спасиће свијет

 Јана Кезић
Концерт “Врапчића” вечерас у дворани “Борик”: Љубав и пјесма спасиће свијет

БАЊАЛУКА - Увијек весели и распјевани чланови најпопуларнијег дјечијег хора “Врапчићи” вечерас ће одржати концерт под називом “Љубав спасиће свијет”, с почетком у 19 часова у дворани “Борик”.

Руководилац хора “Врапчићи” Бранислав Ђаковић казао је за “Глас Српске” да концерте у дворани “Борик” имају још од давне 1997. године, али увијек са новим темама и садржајима.

Како је рекао, на овим концертима, осим промоције хорског пјевања, представљају се и побједници међународних фестивала, али и афирмишу млади пјесници, њихове пјесме и књиге.

- Осим тога представљамо и плесне клубове који нам помажу и у осмишљавању кореографија за пјесме “Врапчића”. Овај пут тема концерта је управо дивна пјесма Младена Матовића “Љубав спасиће свијет”, коју смо снимили па ћемо њоме и отворити концерт. Имамо много пјесама које говоре о разним врстама љубави - рекао је Ђаковић.

Истакао је да су протеклог викенда имали пробе те нагласио да дјеца једва чекају концерт.

- Све је спремно за вечерашњи концерт гдје ће се представити око 70 чланова са око 18 пјесама. Занимљиво је да ће за њих 30 то бити први наступ. На овим завршним концертима увијек сабирамо утиске и објављујемо оно што смо радили током године - казао је Ђаковић.

Додао је да су за овогодишњи концерт подијелили велики број улазница.

- Цијена улазнице остала је иста те кошта три КМ, као и претходних година - казао је Ђаковић.

Истакао је да су им највјернија публика малишани од четири од осам година.

- Кроз хор “Врапчићи” до сада је прошло око 1.700 чланова. Сви они, али и будући чланови, прави су промотори лијепе и искрене дјечије музике, које нажалост, данас има мало. Врло је важно да малишани одрастају уз текстове који су прилагођени за њих - казао је Ђаковић.

Додао је да су дјеца покретачка снага.

- Разлог због којег имамо много чланова је то што смо на пробама опуштени, а наша дјеца већ са три године излазе на бину и наступају, што је врло битно за изградњу личности - казао је Ђаковић.

Испричао је да ће до краја године имати још неколико наступа послије којих иду на одмор па ће у фебруару почети са уписом нових чланова.

Како је рекао “Врапчићи” учествују и у многим хуманитарним акцијама.

- И ове године ћемо бити укључени у хуманитарну акцију “С љубављу храбрим срцима”, која ће бити одржана крајем децембра, а увијек се радо одазивамо на све сличне акције - казао је Ђаковић.

Јубилеј

Бранислав Ђаковић каже да “Врапчићи” обиљежавају 30 година постојања.

- Тим поводом ћемо направити свечану академију, а осим тога имамо у плану нови албум и спотове, као и турнеје - рекао је Ђаковић, додајући да је до сада иза њих око 110 пјесама и 17 издања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана