Коначно ријешен проблем мјештана Горње Пискавице: Изборили се за воду, расвјету још чекају

Тамара Бубњевић
Коначно ријешен проблем мјештана Горње Пискавице: Изборили се за воду, расвјету још чекају

БАЊАЛУКА - Радови на изградњи препумпне станице са резервоаром на Клупама успјешно су завршени, саопштено је из Градске управе. Извршено је пробно пуњење базена, а надлежни истичу да су радови завршени у кратком року.

- За коначно пуштање базена потребно је да Водовод а.д. Бањалука изврши дезинфекцију цјевовода и резервоара - поручио је градски менаџер Бојан Кресојевић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Горња Пискавица Горан Кнежевић рекао је за “Глас Српске” да мјештани нестрпљиво чекају да вода званично буде пуштена.

- Овај проблем је могао бити ријешен још у децембру и мислим да није требало да надлежни чекају да ситуација ово љето ескалира како би се ријешио проблем водоснабдијевања за више од 300 домаћинстава - казао је Кнежевић.

Рекао је да је од директора Водовода добио информацију да су њихове екипе већ на терену и да би требало да се обави још дезинфекција цјевовода.

- Водоснабдијевање нам је ове године био приоритет број један који смо доставили Градској управи. Поред овог приоритет нам је одржавање путева, као и сјеча високог растиња - испричао је Кнежевић.

Објаснио је да је у Горњој Пискавици један од проблема и улична расвјета.

- Као један од приоритета које је Савјет МЗ доставио граду за ову годину била је и улична расвјета. Наиме, многе сијалице не раде, а колико знам није у плану постављање нових - рекао је Кнежевић.

Додао је да није задовољан комуникацијом с Градском управом.

- Аутобуске линије су направљене отприлике деведесетих година, молили смо да се убаци још линија између осам и 12 часова, јер тада немамо никакав јавни превоз. Међутим, никакав одговор нам није стигао из Градске управе – појаснио је Кнежевић.

Испричао је да су један од горућих проблема некатегорисани, неасфалтирани путеви и да по информацијама које он има ни овај проблем надлежни немају у плану да ријеше.

- За све што се у задњих годину дана урадило на подручју Горње Пискавице изборили су се мјештани, јер су удружени вршили притисак на надлежне најавивши протесте - закључио је Кнежевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана