Комунални проблеми у улици Бошка Тошића: Отпад бацају поред контејнера

А. С.
Комунални проблеми у улици Бошка Тошића: Отпад бацају поред контејнера

Непрописно одлагање отпада од стране несавјесних појединаца у улици Бошка Тошића постала је свакодневица, а поједини мјештани те улице истичу да се често праве дивље депоније.

Станарка једне од новоизграђених зграда Славица М. каже да неријетко појединци одлажу стари намјештај, бијелу технику, али и пепео из пећи и тиме око контејнера у близини зграда праве мање дивље депоније.

- Овај дио је израстао у лијепо насеље, али власници кућа не желе у својој близини контејнер и онда отпад одлажу у наше контејнере, што шаље ружну слику свима. Отпад одлажу чак и у близини вртића - казала је Славица.

Она додаје да надлежне службе одвезу отпад када станари пријаве случај, али да се одмах након неколико дана поново праве депоније.

- То није трајно рјешење. Проблем је што на пет зграда, а ту је и неколико кућа, имају три контејнера и недостаје канти за отпатке - истиче ова станарка.

Из Одјељења за комуналне послове казали су да је у току набавка нових контејнера и корпи за отпатке те да ће размотрити ову улицу као једну од локација за постављање комуналне опреме.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана