Комунална полиција: Повећан приход за рекламне паное више од милион КМ

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Комунална полиција града Бањалуке обавила је током прошле године 57.978 комунално-инспекцијских надзора, саопштено је из Градске управе.

Овлаштени потписник у Одјељењу за инспекцијске послове и комуналну полицију Синиша Штрбац рекао је да је адекватан рад Комуналне полиције, у области контроле плаћања такси за рекламне паное и заузимање јавних површина у прошлој години, довео до повећања прихода по основу плаћања комуналних такси за више од милион КМ од планираних прихода.

Штрбац је истакао да управо овакав приступ одражава потпуни смисао постојања Градске управе, а то је да се наплате приходи од субјеката који су избјегавали извршавање своје обавезе плаћања, а затим да се та средстава улажу у градњу комуналне или саобраћајне инфраструктуре. Из Градске управе наводе да, ради спречавања ширења заразе од вируса корона, комунални полицајци свакодневно контролишу и поштовање изречених мјера кућне изолације. Тако је, током 2021. године обављено преко 27.000 контрола лица, којима је одређена мјера кућне изолације.

Током ових контрола утврђена су мања одступања, гдје се лице у изолацији није налазило на пријављеној или је било на другој адреси. Због утврђених неправилности током прошлогодишњих контрола – комунални полицајци издали су укупно 19.158 прекршајних налога, од којих се највећи број односио на неплаћање јавног паркинга, непрописно паркирање, непосједовање рјешења о плаћеној комуналној такси за истицање рекламних медија (дозволе за рекламу).

Дио прекршајних налога односио се и на противправно заузимање јавних површина, нарушавање кућног реда, прекорачење радног времена угоститељских објеката и прекорачење чујности музике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана