Комшијска слога и солидарност враћају вјеру у живот: Покривена кућа породице Бојанић

Маја Станојевић
Комшијска слога и солидарност враћају вјеру у живот: Покривена кућа породице Бојанић

БАЊАЛУКА - Радови на кући породице Бојанић, која је изгорјела до темеља у стравичном пожару, крајем фебруара, у завршној су фази захваљујући слози комшија и свих суграђана који су помогли да се скупи новац за обнову.

Према ријечима домаћина, заједнички труд и рад је уродио плодом и кров на кући ове породице је покривен, те је остало да се обаве унутрашњи радови.

- Завршено је покривање крова, а сада слиједи радна акција која ће бити фокусирана на радионицу. У најскоријем плану су радови на уређењу унутрашњих просторија у новој кући и радови на помоћном објекту за радионицу - казао је Бојанић за “Глас Српске”.

Додао је да ако се радови наставе одвијати овим темпом, вјерује да ће кроз два мјесеца моћи уселити у нови дом.

Ова породица је у ватреној стихији изгубила и столарску радионицу која се налазила у склопу куће, а у којој су зарађивали за живот. 

Глава породице Ранко Бојанић рекао је да је изградња нове куће већ при крају захваљујући многобројним хуманим људима који се свакодневно јављају.

Према његовим ријечима, након несреће која је задесила његову породицу, уз помоћ добрих људи, а прије свега комшија, ушли су у завршницу изградње куће.

Предсједник Мјесне заједнице Бистрица Жељко Ковачевић казао је да Бањалучани и даље на различите начине помажу изградњу куће.

- Многе комшије и суграђани су исказали хуманост и солидарност кроз ову акцију. Сви се труде да финансијски или радном акцијом помогну породици која је остала без крова над главом у овој несрећи - рекао је Ковачевић.

Додао је да су задовољни одзивом хуманитараца и да помоћ стиже за свих страна.

И градоначелник Драшко Станивуковић недавно је показао хуманост донирајући овој породици своју трећу плату у износу од 5.000 КМ.

- Веома је важно да сваки посао који започнемо, заједно и завршимо. Прије двадесетак дана овдје је била само плоча, а сад видимо да ће ова породица ускоро добити нови кров над главом - рекао је тада Станивуковић.

Додао је да су град и становници Бојанићима помогли са 10.000 КМ, те донацијом материјала преко Цивилне заштите.

- Такође, ријешили смо и сву потребну документацију за легализацију објекта - нагласио је тада Станивуковић.

Жиро-рачун

Грађани који желе да помогну породици Бојанић да што прије усели у кућу могу уплатити помоћ на жиро-рачун у НЛБ банци на име Љиљана (Чедомир) Бојанић 5620998164067865, лично контактирати са породицом или се јавити путем друштвених мрежа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана