Компанија "м:тел" донирала „фиат 500" бањалучком Дому здравља

Милош Васиљевић
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Компанија "м:тел" у оквиру акције "Нисте сами, имате пријатеље", донирала је данас возило за потребе амбуланти породичне медицине у бањалучким мјесним заједницама Пискавица, Верићи и Поткозарје, што ће знатно олакшати рад на терену и кућне посјете.

У овим поткозарским селима регистровано је 4.000 корисника у три амбуланте породичне медицине, али ниједна од њих нема лабораторију због чега донирано возило представља помоћ становницима овог краја, али и медицинарима јер ће бити од велике користи за узимање узорака крви на терену и њихов транспорт до бањалучке лабораторије.

Кључеви аутомобила „фиат 500" уручени су директрорици Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић која се захвалила компанији "м:тел" и поручила да је ријеч о изузетно вриједној донацији.

- Ово је пети аутомобил који имамо и користићемо га током различитих кућних посјета. То су посјете тимова породичне медицине, посјете сестре која раде у заједници, посјете које се тичу лабораторијске дијагностике и посјете тимова Центра за заштиту менталног здравља. У три главна сједишта пружамо лабораторијске услуге, а имамо и шест теренских лабораторија које суфинансира Град - истакла је Тодоровићева.

Извршни директор за корпоративне послове компаније "м:тел" Никола Тацић истакао је да донирањем возила помажу најхуманијима, а то је медицинско особље и њихови пацијенти.

 - Компанија "м:тел" труди се да друштвено - одговорним  понашањем буде примјер другима и да пружа помоћ свима којима је неопходна. Драго ми је што смо уручили ово возило - рекао је Тацић и најавио још сличних пројеката.

Не крију задовољство ни у Савјету мјесне заједнице Пискавица, а предсједник Александар Шибаревић поручио је да је ова иницијатива добра, те да је велико задовољство што је и реализована.

- Проблеми МЗ Пискавице, Поткозарја и Верића трају годинама, а наша обавеза је да их  покушамо ријешити. Захвалан сам свима који су учествовали у овом  пројекту - рекао је Шибаревић.

Донација аутомобила "фиат 500" велики је дан за мјештање који истичу да ће им то значити сигурност, али и смањити трошкове.

- До сада смо морали да идемо до Бањалуке, да се излажемо трошковима, како би урадили налазе. Ово је велики помак за све мјештане ових села - рекла је Милка Кајкут из Пискавице.

Сарадња

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, који је присуствовао урућењу донације, захвалио је компанији "м:тел", која је подржала многе битне пројекте у Бањалуци.

- Са "м:тел"-ом  радимо важне догађаје, као што су концерти, фестивали, који су популарни не само код нас, него у цијелом региону. Неки од тих пројеката, који смо реализовали заједно су прва градска плажа, као и најљепша дјечија игралишта, а сада и ова сарадња у сектору здравства - казао је Станивуковић и додавши да је управо ова донација добар примјер свим другим друштвено - одговорним компанијама да их слиједе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана