Компанија "Хуавеи" донирала 11.000 заштитних маски Центру за предшколско васпитање и образовање

Срна
Компанија "Хуавеи" донирала 11.000 заштитних маски Центру за предшколско васпитање и образовање

БАЊАЛУКА - Представници Компаније "Хуавеи" донирали су данас у Бањалуци Центру за предшколско васпитање и образовање 11.000 заштитних маски неопходних у борби против вируса корона.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић истакао је да су у овом граду почели са радом јавни и приватни вртићи, као и различите дјелатности.

- Ова донација је неопходна за рад Центра за предшколско васпитање и образовање. Бањалука се од јутрос полако враћа у нормалне токове, јер је низу дјелатности омогућен рад - рекао је новинарима Радојичић и поновио да прописане мјере морају бити поштоване.

Он каже да надлежне институције контролишу субјекте који су почели да раде и подсјећа да радно вријеме мора бити усклађено са полицијских часом, који почиње у 22.00 часа.

Директор Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић нагласила је да је са радом почело осам вртића у које је примљено 74 дјеце од 202 колико их је пријављено.

- Ова донација је значајна јер је ријеч о заштитним маскама. Хвала Компанији `Хуавеи` што води рачуна о најмлађим становницима Бањалуке. Спрмени смо за рад и сви радници су тестирани и негативни на вирус корона - рекла је Куртиновићева.

Представник Компаније "Хуавеи" Александар Аћимовић рекао је да ова компанија прати примјер привредних субјеката који у тешким временима помажу друштвеној заједници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана