Комљеновић: Социјалисти подржали смјену Балабана

Срна
Комљеновић: Социјалисти подржали смјену Балабана

Бањалука - Градски одбор Социјалистичке партије /СП/ Бањалука подржао је иницијативу скупштинске већине за смјену предсједника бањалучке Градске скупштине Будимира Балабана, рекао је Срни предсједник Одбора Раденко Комљеновић.

"Сва три одборника СП-а у Скупштини града Бањалука потписала су ову иницијативу која ће бити упућена на сједницу Скупштине", рекао је Комљеновић након синоћ одржане сједнице Одбора у Бањалуци.


Он је навео да ће, ако дође до "распакивња пакета скупштинске већине", СП кроз преговоре приступити сходно капацитету који има у Скупштини града Бањалука.

Шеф Клуба одборника ДНС-а у Скупштини града Боран Босанчић потврдио је јуче Срни да ће одборници ове странке подржати закључке владајуће коалиције о разрјешењу Балабана.

Предсједници градских одбора СНСД-а, ДНС-а, СП-а, Уједињене Српске и одборник из реда мањина одлучили су 3. јула да буде покренут поступак за разрјешење Балабана.

Констатовано је да је у протеклом периоду нарушен однос унутар коалиције, због чега је предсједник Скупштине града још раније позван да поднесе оставку.

Затражено је да овај приједлог буде уврштен у дневни ред наредне сједнице градског парламента, саопштено је раније из Градског одбора СНСД-а Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана