Комисија: Све мјесне заједнице ће добити воду за дан или два

ГС
Комисија: Све мјесне заједнице ће добити воду за дан или два

БАЊАЛУКА - Комисија за стамбено комуналне и послове саобраћаја Скупштине града Бањалука одржала је данас сједницу на тему водоснабдијевања, којој су присуствовали и представници бањалучких мјесних заједница које имају проблем са нередовним водоснабдијевањем, а закључено је је да ће све мјесне заједнице добити воду за дан или два.

Предсједник Комисије Зоран Поповић истакао је да у задњих неколико дана постоји проблем са водоснабдијевањем, те је одлучио да одржи сједницу.

-Нисмо задовољни овим састанком јер нису присуствовали представници „Водовода“. Очекивао сам да ће они доћи како би нам објаснили ситуацију  - истакао је Поповић

Одборник СНСД-а Бојан Пећанац истакао је да су најугроженији Доња Кола и Дагочај.

- Најављени су и вечерас протести у Драгочају те позивам све да дођу - рекао је он, те додао да је потребно одржати сједницу Штаба за ванредне ситуације.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Доња Кола Срђан Ћутковић, истакао је да већ неколико дана немају воду, а са данашњег састанка је закључено да ће вода доћи сутра.

-Ово је 21 вијек, а ако вода не дође за дан два као што је речено, одржаћемо протесте - рекао је он.

Предсједник Савјета МЗ Драгочај Марко Марић истакао је да већ седам дана немају воду, а план је да подигну сва поткозарска села те да одрже протесте.

- Нисмо имали проблема са водоснабдијевањем од 2014. када је изграђен базен, па до прошле године – напомњенио је, преносе „Независне“.

Начелник Одјељења за комуналне послове Бориша Мандић је истакао на састанку да постоји проблем од 2019. године.

-Пискавица је 2019. према информацијама које сам добио имала директну цијев из фабрике воде, а проблеми су настали када је цијев пресјечена и вода преусмјерено са Туњица, а то тога није требало доћи. Ми ћемо испитати ову информацију -казао је Мандић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана