Комисија одбила предложени цјеновник, превозници тврде да ће највећу штету имати путници

Сара Бојанић
Foto: ГС

БАЊАЛУКА - Комисија је одбила цјеновник о поскупљењу градског превоза, који је на тринаестом засједању Скупштине града Бањалука, предложио градоначелник Драшко Станивуковић.

Директор "Аутопревоза" Дејан Мијић казао је за "Глас Српске" да је оваква одлука неправедна према предузећима која обављају ову врсту комуналне дјелатности, али и према грађанима према којима ће бити почињена највећа штета.

- Нисмо почели продају мјесечних карата и немамо обавезу да возимо с обзиром на то да је прекршен Закон о комуналним дјелатностима, јер смо доведени у ситуацију да радимо са огромним губицима, а прекршен је и уговор који је град потписао са комуналним предузећима - казао је Мијић.

Он је истакао да превозници могу након првог маја прекинути рад, јер нису почели продају мјесечних карата.

- Можемо се одлучити и на варијанту да превоз буде омогућен само уз продају појединачних карта, а превоз би у том случају за грађане био неколико пута скупљи него што је то било предложено овим цјеновником - истакао је Мијић.

Додао је да ће, ако предузећа наставе продају мјесечних карата по старим цијена, неко морати да надомјести новчану разлику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана