Kолективни одмор доноси умањење цијена у вртићима

Катарина Шапоња
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Цијена боравка у јавним вртићима током колективног годишњег одмора од 15. до 26. јула, биће умањена за 30 одсто, ријечи су директора Центра за предшколско васпитање и образовање, Петра Јокановића.

Он је истакао да ће за родитеље који одмор планирају у неком другом периоду, те ако дијете тада не буде ишло у вртић дуже од 10 радних дана, цијене такође бити умањене за исти проценат.

- У складу са уговором који смо потписали, родитељи имају право на остваривање попуста при кориштењу годишњег одмора - казао је Јокановић.

Мајка петогодишњег дјечака који похађа један од јавних вртића у Бањалуци, Сандра К., истакла је како је она подржала приједлог да се уведе колективни годишњи одмор, јер сматра да је то добра одлука из више разлога.

- То је много лакша опција него да дијете два мјесеца водим у други дежурни вртић, а већина родитеља се у том периоду може снаћи - казала је Сандра К. и додала како јој је драго  што ће се договор о смањењу цијене у том периоду остварити.

Такође, мајка петогодшњака који иде у обданиште на Старчевици, Дана Стојић, истакла је да је више за опцију да вртиће закључају на двије седмице него да дијете стално води на друго мјесто.

- За дјецу, бар моје, шок је да често мијењају окружење гдје их чекају друге тете и дјеца. Ни нама одраслима не би било пријатно да сваки други-трећи дан мијењамо средину. Мали су они да се тек тако могу уклопити. Сва срећа па су нам близу дјед и бака, који ускачу да причувају дјечака кад год треба - рекла је Стојићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана