Колегијум Скупштине града: Плате камен спотицања

Ј. Са.
Колегијум Скупштине града: Плате камен спотицања

БАЊАЛУКА - Још једна бурна и мукотрпна сједница Колегијума Скупштине града одржана је јуче, а дневни ред није био стандардан за овакву врсту засиједања, тачније, Колегијум се није бавио оним што му је основна обавеза.

Рекао је ово градски менаџер Бојан Кресојевић и нагласио да Колегијум није заказао термин редовне сједнице, нити је на разматрање ставио 59 тачака.

- Расправљало се о записнику, који има за циљ да се за 403 запослена у Градској управи оспори увећање плате по основи сложености посла, иако су за њих 350 додатак увеле претходне градске администрације - поручио је он.

Према његовим ријечима, спремни су да доставе све записнике, али је и позвао руководство Скупштине да што прије закаже сједницу Колегијума на којој ће се утврдити термин редовне сједнице.

Предсједник Скупштине града Љубо Нинковић рекао је да ће након што добију потврду од коалиције заказати и термин сједнице. Он је најавио да би сједница Колегијума могла бити одржана већ наредне седмице. Нинковић је почетком јуна Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци предао кривичну пријаву против градоначелника Драшка Станивуковића због сумње да је својим сарадницима незаконито исплаћивао већи износ плата.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана