Кочићево збориште на новој локацији?

РТРС
Кочићево збориште на новој локацији?

У Бањалуци су настали проблеми и у вези са изградњом трајног Кочићевог зборишта у Стричићима.

Градска администрација тврди да је нова локација на којој су већ почели радове је градска парцела, док породица Кривокућа каже да је то њихово земљиште и прилаже купопродајни уговор и доказ о власништву. За нову локацију зборишта нису ни мјештани овог бањалучког насеља.

Породица Кривокућа тврди да је ово плодно пољопривредно земљиште на платоу Мањаче купила још давне 1975. године.

Једна од власница, каже да Градска управа, под образложењем да се ради о градској парцели, жели бесправно да га претвори у амфитеатар за борбу бикова. Због тога Крувокуће спремају тужбу.

- Ја сам јуче дошла и покушала да упозорим господу. Имам купопродајни уговор, оригинални из 1975. гдје смо купили. Питам екипу из кабинета Драшка Станивуковића, докажите, на основу чега сте власници? Како сте купили? Од кога? Ја имам доказ - наглашава Јасминка Кривокућа, власница земљишта.

Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке јој одговара да посједује све документе који потврђују да је ријеч о градском земљишту и да је инвестиција рационална и оправдана.

- Сваке године дајемо 50.000 КМ за поставку Кочићевог збора. Боље нам је једном дати и 300.000, 400.000 или 500.000 КМ и направити трајно на градској земљи - сматра Станивуковић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана