Књига "Светислав Тиса Милосављевић, од Ниша до Бањалуке, од војника до државника" промовисана у Банском двору

Јелена Стојишић
Књига "Светислав Тиса Милосављевић, од Ниша до Бањалуке, од војника до државника" промовисана у Банском двору

БАЊАЛУКА - Књига "Светислав Тиса Милосављевић, од Ниша до Бањалуке, од војника до државника" аутора Милутина Милтојевића, историчара из Ниша, промовисана је вечерас у Вијећници Банског двора у оквиру програма припремљеног поводом обиљежавања Дана Банског двора.

Аутор књиге Милутин Милтојевић рекао је да иако је Светислав Тиса Милосављевић рођени Нишлија култура сјећања на њега у Нишу је скроз изблиједила.

- Основна идеја књиге је била да се његов живот расвјетли од рођења и поријекла његове породице преко школовања, војне каријере, периода када је био министар и на крају врбаски бан - рекао је Милтојевић.

Истакао је да је се трудио да сваки сегмент живота Тисе Милосављевића равномјерно обради што је било много тешко јер је за период министровања и банивања много више писано о њему.

- Ту сам налазио највеће изазове и по мени је то највећи квалитет књиге, јер сам писао о неким стварима о којима до сада није писано и ствари које до сада нису биле у јавности - казао је Милтојевић.

Додао је да је паралелно са књигом његов колега из Ниша снимао филм.

Рецензенти књиге професор доктор Небојша Ранђеловић, магистар Зоран Пејашиновић и Надежда Лазаревић Ковачевић нагласили су да је Милутин Милтојевић написао сјајну књигу и истакли колико је велики значај имао Светислав Тиса Милосављевић.

На промоцији књиге је присуствовала и делегација Студентског културног центра из Ниша на челу са директором Предрагом Јеленковићем

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана