Кључеви града у рукама малишана

Сања Амиџић
Кључеви града у рукама малишана

Бањалука - Поводом Недјеље дјетета градоначелник Слободан Гаврановић уручио је у петак кључеве града малишану Димитрију Гашићу, који ће наредних седам дана са својим другарима симболично управљати највећим градом Српске.

Тим поводом градоначелник је рекао да брига за дјецу мора бити стално исказана и да сви они који доносе одлуке то морају чинити у најбољем интересу за најмлађе.

- Град кроз реализацију бројних пројеката настоји да побољша услове живота најмлађих суграђана изградњом нових и унапређењем постојећих садржаја намијењених дјеци - казао је Гаврановић. Најавио је да ће идуће седмице у насељу Старчевица бити отворен нови вртић и предат на коришћење Центру за предшколско васпитање и образовање.

- Ускоро почиње и изградња дјечијег игралишта у насељу Лауш - рекао је Гаврановић. Додао је да су малишани, у оквиру Недјеље дјетета, Градској управи предали Декларацију о правима дјетета која ће стајати на улазу у салу Скупштине града.

Приликом преузимања кључева града седмогодишњи Димитрије Гашић, ученик ОШ "Бранко Радичевић", обећао је градоначелнику да ће у идућих седам дана добро управљати градом.

- Сва дјеца овог града у идућих неколико дана имаће већа права, више вртића, игралишта и других садржаја за дјецу - рекао је Гашић. Он је додао да сва дјеца треба да поштују своје родитеље, старије особе, али и да добро уче у школи.

Лана Станковић, ученица ОШ "Иван Горан Ковачић", рекла је да зна своја права и да се она довољно поштују у нашем друштву.

- Поред свих садржаја за дјецу којих има у граду, вољела бих да има више игралишта, базена, школа и вртића - рекла је Станковићева. Њена пријатељица Жана Вуковић казала је да дјеца имају много права и да их старији поштују.

 

Шеширијада

Ученици ОШ "Иво Андрић" организовали су поводом Недјеље дјетета креативну радионицу "Шеширијада", у којој су правили шешире који ће наредних дана красити изложбени простор ове школе. Ученица другог разреда Атина Остојић рекла је да је уживала у шеширијади.

- Бака ми је помогла да направим мој шарени шешир од паноа и прибора из цвјећаре. Правиле смо га цијели дан -  рекла је Остојићева.

"Зотовић"

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић, директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић и генерални секретар Ауто-мото савеза Српске Ранко Бабић у петак су у оквиру Недјеље дјетета посјетили Завод за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић".

Том приликом малишанима који бораве на рехабилитацији у том заводу уручили су пригодне поклоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана