Кључеви града у дјечијим рукама

Јован Шкрбић
Кључеви града у дјечијим рукама

Бањалука - Градоначелник Игор Радојичић уручио је јуче кључеве града најмлађим суграђанима који ће симболично управљати Бањалуком током Недјеље дјетета.

Уводни разговор са малишанима из Основне школе "Змај Јова Јовановић" о правима дјеце протекао је у шаљивом тону. Ученици су дали симпатичне одговоре на питање о њиховим правима, у којима су нагласили право на школовање, на играње и на посједовање кућног љубимца. Након тога Радојичић је симболично предао кључеве града и своју функцију ученику петог разреда поменуте школе Војину Шајићу који је, попут "правог" градоначелника, самоувјерено изнио планове за период у којем ће имати мандат.

- Мислили смо да набавимо више контејнера, да се не баца смеће по улицама, да направимо још паркова за животиње и више игралишта. Такође, волио бих да буде још бициклистичких стаза - нагласио је мали градоначелник након чега је поздравио учитељицу и цијели разред.

Његови захтјеви су одушевили и Радојичића, који му је кроз шалу понудио сарадњу.

- Можемо у уторак заједно отворити једно велико игралиште у Воденом парку "Аквана", чији донатор је компанија "м:тел", а игралиште ће садржати вјежбалиште, простор за играње и трим-стазу - казао је Радојичић.

Уручивање кључева града дјеци постало је већ традиција.

- Ово је Недјеља дјетета, у којој треба да се посебно подсјетимо на све оно што су права и обавезе. Јуче смо угостили малишане из вртића са којима смо такође причали о људским и правима дјетета и питали их какав град треба да буде. Надам се да ће млади градоначелник и његови начелници наредних дана ствари држати под контролом - рекао је Радојичић.

Недјеља дјетета обиљежава се од 3. до 8. октобра.

Гараже

Игор Радојичић је казао да је у протеклих осам година број регистрованих аутомобила повећан за око 10.000.

- Рјешење је градња подземних и надземних вишеспратних гаража на неколико локација у центру града како би се уклонили аутомобили са цесте - казао је Радојичић.

Он је потврдио да ће, уколико буде потребе, гријна сезона почети и прије 15. октобра.

- С обзиром на то да температуре нису превише ниске, за сада нема потребе за пријевременим пуштањем гријања - каже Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана